Grönt Levande

Vi är ett företag som har vårt fäste i Västerås. Grunden till detta företag är en dröm och en vilja om att skapa en bättre, mer hållbar värld. Vi började därför med fokus på ett hållbart levande, ett grönt levande. Vi har som mål att alltid kunna erbjuda det bästa möjliga.  En viktig del för oss i företaget är att så långt som möjligt erbjuda varor och tjänster som inte bara är bra för människan utan även den planet hon vandrar på. Hållbarhet och miljömedvetenhet är A och O. Vårt mål är dessutom att få så många människor som möjligt att börja tillverka sin egen mat i större utsräckning, förädla den på ett bra ekonomiskt sätt samt konsumera större mängder laktobaciller.

Våra egentillverkade produkter består bland annat av mjölksyrade grönsaker, läskande vattenkefir, mjölkkefirglass och surdegsbröd. Vi producerar alla produkter i vår livsmedelsgodkända lokal som ligger mellan Västerås och Enköping. Någonting som är väldigt viktigt för oss är att kunna använda oss av närproducerade råvaror så långt det går och majoriteten av de grönsaker som vi mjölksyrar kommer från Kärrbo Prästgård samt Hebo Trädgård. 

Vår vattenkefir tillverkar utan några som helst konstgjorda tillsatser och är en dryck som är fullproppad med laktobaciller och god smak av äkta bär, kryddor och frukter. Vattenkefir påminner om Kombucha med en sötare smak.  tillverkar även glass gjord på mjölkkefir, en söt, lätt syrlig yoghurtsglass som är fullproppad med laktobaciller. Smaksättaren i glassen består av äkta råvaror rakt igenom, alltså inga konstiga tillsatser. 

Vår surdegsbröd gör vi först och främst som grova rågbröd, bakade enbart på råg och surdeg. 
Mjölet vi använder kommer från Dingtuna kvarn. 

Produkterna vi säljer på hemsidan är produkter som vi själva använder och tror på. 
För återförsäljare av våra produkter, se längre ned på sidan. 

 

Följ oss på instagram

 

 

 

Kefirinformation

Kefirgryn är bakterier och jäst i symbios, dessa skapar själva grynen av polysackarider som skyddar dem och håller dem vid liv.

Mjölkkefir är en mejeriprodukt som tillverkas av att kefirgryn bryter ner laktosen i mjölk och frigör massvis av laktobaciller, fermenterad mjölk helt enkelt som man kan göra bland annat smoothie på men man kan även äta den som den är. Mjölkkefiren har en syrlig smak med en liten ton av jäst. klicka här för mer information och instruktions videos 

Vattenkefir är även det en fermenterad dryck som man gör på vatten med socker i. Grynen bryter ner sockret och frigör, precis som hos mjölkkefiren, enorma mänger laktobaciller. Tillsammans med ekologisk frukt eller bär så blir det en fantastiskt god kolsyrad dryck. klicka är för mer information och instruktions videos

Kurser & Föreläsningar

För att läsa mer om våra kurser : klicka här
För att köpa presentkort: klicka här

 

Återförsäljare

Gryningen, Stockholm 
Kandy'z,  Hälla, Västerås

Tantens gröna, Uppsala
Bondens butik, Saluhallen, Västerås
Hälsokraft, Enköping 
Ica Maxi, Köping 

 

.