Varför Grönt Levande?

Vi är ett företag som har vårt fäste i Västerås. Grunden till detta företag är en dröm och en vilja om att skapa en bättre, mer hållbar värld. Vi började därför med fokus på ett hållbart levande, ett grönt levande.

Vi har som mål att alltid kunna erbjuda det bästa möjliga.
En viktig del för oss i företaget är att så långt som möjligt erbjuda varor och tjänster som inte bara är bra för människan utan även den planet hon vandrar på. Hållbarhet och miljömedvetenhet är A och O.

Presentation

Mitt namn är Johannes Holmberg och jag har alltid varit nyfiken och intresserad av att lär mig nya saker,

Minna föräldra har altid varit eldsjälar och jobbat hårt med allt de tagit sig för bland annat har de drivit bygdensbageri(nu mer min systers) ett surdegsbageri, weines auto heling farasns lilla bilvärksta och hemkört en ekologisk matkasse i västerås innan de valde att gå i "pansion" under min uppväxt så har minna föräldrar alltid bakat, lagat mat, mjölksyrat grönsaker, och min pappa har en gång i tiden bygt om en volvo amazon som drog 1,8 dl Milen  

Men skolan var svår för mig då jag har kraftig dyslexi och inte ens kunde skriva mitt manm med alla bokstäver åt rätt håll fören i klass 5, så att lära mig genom böker har vart betydligt svårare för mig en för en Icke dyslektiker, men jag lärde mig andra sätt att lära mig en att läsa och skriva, för om jag försökte skriva ner något samtidigt som läraren pratade så kunde jag inte fokusera på varken vad jag skrev eller vad läraren sa på lektionen, men om jag bara lysnade så lärde jag mig att memorera det soma sades på lektionen, och så kopierade(skrev utan att alltid förstå inebörden) jag det som stod på tavlan efter i slutet av lektionen men med tiden blev jag bättre på att både läsa och skriva men jag har fortfarande svårt att skriva samtidigt som jag lyssnar på en podcast t.ex. jag gick minna 9 första år på västerås waldofskola och gick sedan 3 år gymnasie byggprogramet på wenströmska skolan, och bygg valde jag farmförallt för att slippa läsa och skriva en massa och samtidigt jobba med något kreativt 

från 2005 till september 2014 var jag anställd som snickare på PEAB byggservic där jag fick jobba med alla möjliga och omöjliga saker en snickare kan göra och under den tiden hade jag stort utbyte av att prata och lyssna på de äldre gubbarna på jobbet med alla möjliga smarta tips och tricks till deras intressen som raggarbilar, wiskynshistoria, egyptens och mesopotamiens historia, odling och alla möjliga ämnen som de hade snöat in på och verkligen lagt stora delar av sin fritid på, det var tungt men oftast väldigt roligt jobb där man fick slita ordentligt stundvis, det roligast jobbet jag gjorde som snickare åt peab var att restuarera 2 gamla torklador för tegel från gäddeholmsteglbruk

den 10 augusti 2013 krashade jag med en långbord och pajade mitt knä, slet av korsband och spräckte menisken i höger knä, vilket gjorde att jag vart tvungen att hitta nått annat att jobba med en att vara snickare 

och när jag låg hemma i sängen och var sjukskriven pga min knäskada så lysnade jag på the Joe Rogan experiens podcast där joe rogan intervjuar forskare,komiker,mma fighters och andra intressanta människor och en dag var dr Rhonda Patrick forskare på nutriton och biomedecin med på podcasten och pratade om den senasste forskningen om föda och hälsa men ochså mycket annat och jag kan varmt rekomendera alla podcast avsnitt Rhonda Patrick gjort med Joe rogan de pratar blandannat om vikten av grönsaker i kosten, kolesterol och laktobaciller i kosten, och det fasnade jag för och började testa olika sorters fermenterade drycker blandannat kombucha som jag tycker påmminer om vinäger, men sen började jag tillverka vattenkefir och smaken var söt och god och betydligt mycket lättare att tillverka än kombucha

när jag väl hittade vattenkefiren och började tillverka vattenkefir och jag har alltid svårt att låta bli att exprimentera så rätt snart hade jag 30-40 liter vattenkefir i huset som jag delade ut till alla jag kunde och jag skulle säga att ca 95% av de som smakade drycken har tyckt om den så då började jag fundra på att det faktiskt går att sälja så jag startade mitt företag och påbörjade tillverkningen av vattenkefir och samtidigt köpte jag in mjölkkefirgryn och började tillverka min egen mjölkkefir.

jag tillverkar även mjölksyrade grönsaker, mjölkkefirglass bakar bröd och försöker uppfinna nya smarta lösningar för livet