Varför Grönt Levande?

Vi är ett företag som har vårt fäste i Västerås. Grunden till detta företag är en dröm och en vilja om att skapa en bättre, mer hållbar värld. Vi började därför med fokus på ett hållbart levande, ett grönt levande.

Vi har som mål att alltid kunna erbjuda det bästa möjliga.
En viktig del för oss i företaget är att så långt som möjligt erbjuda varor och tjänster som inte bara är bra för människan utan även den planet hon vandrar på. Hållbarhet och miljömedvetenhet är A och O.

Johannes Holmberg

Mitt namn är Johannes Holmberg och jag har alltid varit nyfiken och intresserad av att lära mig nya saker.

Mina föräldrar har altid varit eldsjälar och jobbat hårt med allt de tagit sig för. De har bland annat drivit bygdens bageri (som nu ägs av min syster), och hemkört som var en ekologisk matkasse i Västerås. Min pappa har också en liten bilverkstad Weines auto healing. Under min uppväxt har mina föräldrar alltid bakat, lagat mat, mjölksyrat grönsaker, och min pappa har en gång i tiden byggt om en volvo amazon som drog 1,8 dl milen. 

Skolan var svår för mig då jag har kraftig dyslexi, jag kunde inte ens skriva mitt namn med alla bokstäver åt rätt håll förrän jag gick i femman. På grund av min dyslexi så har det varit betydligt svårare för mig att lära mig genom böcker. För att klara mig så började jag lärde mig andra sätt att lära än att läsa och skriva. Jag kunde aldrig skriva samtidigt som läraren pratade men om jag bara lysnade så lärde jag mig att memorera det som  sades på lektionen. Jag avslutade lektionerna med att kopierade(skrev utan att alltid förstå inebörden) det som stod på talvan. Med tiden har jag blivit bättre på att både läsa och skriva men jag lär mig först och främst än idag genom att lyssna. Jag gick mina nio första år på västerås waldofskola och gick sedan tre år bygg på Wenströmska gymnasiet i Västerås. Bygg valde jag framförallt för att slippa läsa och skriva en massa och samtidigt jobba med något kreativt. 

Från 2005 till september 2014 var jag anställd som snickare på PEAB byggservice där jag fick jobba med alla möjliga och omöjliga saker en snickare kan göra. Under den tiden hade jag stort utbyte av att prata med och lyssna på de äldre gubbarna på jobbet med alla möjliga smarta tips och tricks till deras olika intressen som de hade snöat in på och verkligen lagt stora delar av sin fritid på. Det var tungt men oftast väldigt roligt jobb där man fick slita ordentligt stundvis. Det roligast jobbet jag gjorde som snickare åt peab var att restaurera 2 gamla torklador för tegel från Gäddeholms tegelbruk. Den 10 augusti 2013 krashade jag med en longboard och skadade mig, jag slet av korsband och spräckte menisken i höger knä.Detta gjorde att jag vart tvungen att hitta nått annat att jobba med än att vara snickare.

När jag låg hemma i sängen och var sjukskriven pga min knäskada så lysnade jag på the Joe Rogan experience podcast.  Joe Rogan intervjuar forskare, komiker, mma fighters och andra intressanta människor. En dag var dr Rhonda Patrick där, hon är forskare på nutriton och biomedecin, hon pratade då om den senaste forskningen om föda och hälsa men ochså mycket annat. Jag kan varmt rekomendera alla podcast avsnitt Rhonda Patrick gjort med Joe rogan, de pratar bland annat om vikten av grönsaker i kosten, kolesterol och laktobaciller i kosten. Laktobaciller var det jag fastnade för och började testa olika sorters fermenterade drycker, bland annat kombucha.  Sen upptäckte jag, och började att tillverka, vattenkefir. Smaken var söt och god och betydligt mycket lättare att tillverka än kombucha. 

När jag väl hittade vattenkefiren och började tillverka vattenkefir så hade jag rätt snart 30-40 liter vattenkefir i huset som jag delade ut till alla jag kunde.  Jag skulle säga att ca 95% av de som smakade drycken har tyckt om den, detta fick mig att börja fundera på om det faktiskt går att sälja. Detta ledde till att jag, tillsammans med min sambo, startade mitt företag och påbörjade tillverkningen av vattenkefir, samtidigt köpte jag in mjölkkefirgryn och började tillverka min egen mjölkkefir.

Jag tillverkar även mjölksyrade grönsaker, mjölkkefirglass bakar bröd och försöker uppfinna nya smarta lösningar för livet.